پیوند بلوک استخوان ایمپلنت | روش پیوند بلوک استخوان ایمپلنت
خانم دکتر ترمه
پیوند استخوان مرحله ای است که در صورت عدم حجم و کیفیت مناسب استخوان اکثرا قبل از کاشت ایمپلنت صورت میگیرد تا ایمپلنت های دندانی در صحیح ترین مکان خود قرار بگیرند.پیوند بلوک استخوان ایمپلنت به روش ساندویچ ترکیبی از دو روش پیوند اتوگرفت و آلو گرفت انجام میشود که همزمان با کاشت ایمپلنت صورت می گیرد.
پیوند بلوک استخوان ایمپلنت مواقعی انجام می شود که افراد که دندان های خود را کشیده باشند و یا دارای بیماری لثه بوده و یا به خاطر ضربه در ورزشهای رزمی وارد شده و وجود نقص تکاملی در منطقه ایمپلنت دندان مجبور به عمل پیوند می شوند.
یکی از مهمترین جراحی های در دندانپزشکی و جراحی فک ، پیوند بلوک استخوان ایمپلنت می باشد. در این روش بافت استخوانی از یک استخوان به استخوان دیگر پیوند زده می شود که هدف اصلی آن ترمیم استخوان ، جوش دادن و پر کردن فضای خالی بین دندان ها می باشد.
ابتدا یک بلوک استخوان ایمپلنت در این ناحیه قرار می گیرد تا استخوان تحلیل رفته جبران شود. بلوک ها با شکل و اندازه خاص تهیه می شوند و در محل مورد نظر پیچ می شوند.
پیوند بلوک استخوان ایمپلنت ، پیچ استوانه ای شکل است که در استخوان فک قرارمی گیرد و با استخوان جوش می خورد. در صورت از دست رفتن دندان، استخوان تغییر شکل پیدا کرده و تحلیل می رود، در نتیجه نیاز به پیوند استخوان داریم.برای انجام پیوند استخوان ایمپلنت چندین تکنیک وجود دارد.
روش پیوند بلوک استخوان ایمپلنت یا ساندویچ مدل خاصی از پیوند استخوان است که همزمان با کاشت ایمپلنت انجام می شود. در این تکنیک از استخوان افراد دیگری برای شبیه سازی ساختار استخوان خود فرد استفاده می شود. یک لایه از استخوان خود فرد در صورت امکان بر روی سطح ایمپلنت قرار داده می شود سپس لایه دیگری از استخوان فرد دیگر بر روی آن قرار می گیرد، این کار باعث تکثیر استخوان اسفنجی در استخوان خود فرد می شود.
لایه بیرونی دارای پوسته ای از استخوان فرد دیگری است که پوسته استخوانی را در استخوان خود فرد شبیه سازی می کند.
همچنین از یک غشا مانع استفاده می شود که استخوان فرد دیگر را نگه دارد و جلوی سلول هایی که باعث کاهش پیوند می شوند را بگیرد. با ترکیب این مواد بهترین پیوند بلوک استخوان ایمپلنت را خواهیم داشت . این روش زمان درمان را کاهش می دهد و جراحی دو مرحله ای را حذف می کند ، هزینه را کاهش می دهد و نتایج مثبتی را در پی دارد.
مزایای پیوند بلوک استخوان ایمپلنت از دست رفته فک
-پایدار ساختن فک: پیوند استخوان فک ، قدرت فک را افزایش داده تا بتواند در برابر انواع ترمیم ها و کاشت ایمپلنت مقاوم باشد.
-حفظ استخوان ها: به وسیله پیوند استخوان فک از تحلیل بیش از حد فک و ابتلا به انواع بیماری های لثه ای جلوگیری می شود.
عوارض پیوند استخوان ایمپلنت فک
مشکلات اصلی که ممکن است بعد از جراحی برای بیمار رخ بدهد:
-عدم رشد استخوان
-عفونت
-درد و خونریزی
-تورم در ناحیه جراحی شده
تمام این مشکلات معمولا با مصرف آنتی بیوتیک های مناسب و مسکن ها درمان می شوند. اما همچنان مزایا بر معایب پیوند استخوان برتری دارد.
برچسب ها :
روش پیوند بلوک استخوان ایمپلنت
مزایای پیوند استخوان ایمپلنت
پیوند بلوک استخوان ایمپلنت